MACARONS















Ingredients:
125 gr ametlla molta
65 gr de sucre normal
250 sucre glas
100 gr de clares envelllides
25 gr de cacao
Colorants alimentaris

Buttercream de vainilla
125 gr mantega (preferiblement Cadí)
160 gr de sucre glas
1 sobre de sucre de vainilla
2 cullerades de llet
1 cullerada de Gran Marnier

Abans de començar us haig de parlar sobre les clares d'ou. Les clares han d'estar uns tres o quatre dies a la nevera dins d'un bol tapat amb paper film i foradat, per tal que es facin velles i perdin la humitat que tenen, això es fonamental per fer els macarons. Per muntar-les s'ha de fer a temperatura ambient, per tant traieu-les de la nevera un parell d'hores abans, jo les vaig deixar tota la nit.

El primer que cal fer és tamitzar les ametlles juntament amb el sucre glas, per tal que quedi ben fi i sense grumolls. Reserveu.















Comenceu a muntar les clares, i quan comencin a formar-se bombolles, afegiu el sucre poc a poc, les clares estaran llestes en el moment en que donant la volta al recipient aquestes no caiguin.

A continuació barregeu tots els ingredients, d'una sola vegada, amb l'ajuda d'una espàtula, i de forma manual, aneu barrejant amb moviments envolvents. Us ha de quedar una pasta fina i lluent. Ara és el moment de utilitzar els colorants, seguiu les instruccions del fabricant i doneu-les els colors que vulgueu. (Si les voleu de xocolata, afegiu a la massa uns 25 grs de xocolata en pols)





















Quan la massa estigui llesta, ompliu una màniga pastissera i utilitzeu una boquilla del núm. 8 rodona.
Feu els macarons sobre la safata de forn, que abans haureu cobert amb paper de cuina antiadherent, i els deixeu-los reposar 30 minuts o fins que al tocar-los amb el dit estiguin secs.



Preescalfeu  el forn a 135ºC, i fiqueu-los al forn durant 15-20 minuts a mitja alçada.


















Quan estiguin fets els deixeu refredar en la safata i els desenganxeu. Solen desenganxar-se del paper sense cap problema, però si en aixecar-los amb la mans veieu que no es deixen anar, passeu-los un ganivet per sota.



Buttercream de vainilla

Barregeu la mantega a temperatura ambient amb la resta d'ingredients i bateu amb les varilles  elèctriques fins que us quedi una textura de pomada.



Agafeu els macarons i ompliu-los amb la buttercream.

NOTA: Es poden farcir amb  ganache de xocolata. (Cliqueu per veure la recepta)

Comentaris