Ingredients:
1 got de nata per muntar
3 gots de farina
1 sobre i mig de llevat Royal
2 gots de sucre
1 got de d'oli
3 ous
2 cullerades de suc de llimona
1 pell de llimona ratllada
1 pell de taronja ratllada
5 pomes
Almívar (tpt sucre + aigua, i un raig de conyac)
Enceneu el forn a 180º C, perquè es vagi escalfant.
Talleu 2 pomes a tallets petits, poseu una mica de suc de llimona i reserveu.
Talleu les 3 pomes restans a làmines per posar-les pel damunt, regueu-les amb una mica de suc de llimona i reserveu.
En un bol poseu els rovells dels ous, i el sucre, bateu fins que un dobli el seu volum. Afegiu les pells de la limona i la taronja ratllades, remeneu i afegeiu-hi la nata, bateu fins que quedi tot ben barrejat. Aboqueu-hi el got d'oli i remeneu. Incorporeu els tres gots de farina juntament amb el llevat i a través d'un colador tamitzeu-ho. Barregeu amb compte.
Ara és el moment que heu d'afegir-hi les 2 pomes tallades a trossos petits i barregeu bé.
Monteu les clares a punt de neu fort i afegiu-les a la barreja, amb moviments envolvents.
Unteu el motlle amb una mica de mantega i empolvoreu amb farina, perquè el pa de pessic no es pegui al motlle.
Aboqueu la barreja i finalment per damunt col·loqueu les pomes tallades a làmines i tireu per damunt sucre.
Poseu al forn i deixeu-lo coure uns 50 minuts 180ºC.
Aneu vigilant, segons el forn requereix més o menys temps de cocció. Feu la prova de l'escuradents.
Un cop traieu del forn el pa de pessic, unteu-lo amb l'almívar.
NOTA: Podeu donar-li un toc final amb confitura de albercoc, fent el següent:
Escalfeu en un cassó la confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i una mica de sucre, deixeu-ho bullir uns segons i coleu amb un colador. Tot seguit pinteu per sobre amb l'ajuda d'un pinzell per tal de donar-li lluentor.
Com m'agraden els pastissos de poma!! t'ha quedat perfecte aquest pa de pessic, ara mateix me'n menjaria un trosset!
ResponEliminaEstà molt bo! És molt fàcil de fer, de fet és com la coca de iogurt però en comptes de iogurt, es posa nata. Queda molt fi i molt esponjós. T'animo a que el facis.
EliminaPtnts.
En la senzillesa hi ha l'excel·lència. Ecoliquà el teu pastís.
ResponEliminaMoltes gràcies, Marina.
EliminaQuina bona cara que fa aquest pastís! Jo tinc una recepta familiar molt semblant, i la veritat és que queda boníssim!
ResponEliminaQue bo aquest coc!!!
ResponEliminaI amb aquelles pomes tan petites i aromàtiques de casa teva... mmmm m'encanta!
PTNTS
Dolça