La xicoia és una planta herbàcia de petites dimensions que fa una flor de color groc intens i que també s'anomena dent de lleó. A banda dels seus usos medicinals com a infusió, se n'aprofiten les fulles tendres per fer-ne amanides. Les millors i més tendres són les que es cullen un cop fosa la neu dels prats de la muntanya.
Ingredients:
4 grapats de xicoies tendres
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
Olives negres
Oli
Vinagre balsàmic de mòdena o de poma verda
Sal
Pebre (opcional)
No les he tastat mai, però tenen molt bona pinta !!!
ResponEliminaA casa ens agrada molt, la xicoia! Tinc records molt bons collint-ne amb ma mare, que n'és molt fan. Ara fa temps que no en menjo. A veure si tenim sort i en trobem aviat. Molt bona amanida!
ResponEliminaAmb tu no podem competir...perquè no tenim tan a mà els prats aquests tan preciosos després de fondre's la neu!!! Petonarros!
ResponEliminaM'agrada l'amanida de xicoies...també en tinc una al blog heheh
ResponEliminaPtnts
Dolça
que bones són!
ResponEliminauna abraçada:)
que bones són!
ResponEliminauna abraçada:)