He tingut l'honor de fer aquesta recepta d'ous Trinquet, gràcies al Carles Pujol, gran cuiner i persona polifacètica, que té la sort de tenir do de gents i de ser una gran persona.
Ingredients:
Ous
Foie
Sal Maldon
Vinagre balsàmic de Mòdena
Primerament separeu la clara del rovell i poseu una paella al foc amb una mica d'oli o mantega.
Poseu un aro metàl·lic dins la paella, prèviament untat el seu interior amb una mica d'oli o mantega, i quan l'oli sigui calent tireu la clara de l'ou i quan comenci a quallar poseu encenalls de foie pel damunt, seguidament poseu el rovell i deixeu-lo tot fins que us quedi la clara quallada. Saleu amb la sal Maldon, emplateu i ruixeu pel damunt amb una mica de vinagre balsàmic de Mòdena.
NOTA: Aquesta recepta és de la regió francesa de Bordeus (Bordeaux).
Podeu fer vàries combinacions, en comptes de foie, podeu posar pernil, xoriço, sobrassada, bacó, etc.
Apa, que bo!! Quina manera més original de menjar ou, no ho coneixia, això de l'ou trinquet. Aquest Carles pujol ens ha descobert una cosa ben bona! Perquè amb els encenalls de foie aquest ou fa salivera...!
ResponEliminaAixò és, CREM de la CREM!!!
Elimina