PASTÍS MASSINI















Ingredients:
1 Pa de pessic (aquí teniu l'enllaç de la recepta)

Per la gemma:
2 ous 
144 gr de sucre 
15 gr de Maizena 
60 ml d'aigua 

Bateu una mica els ous i els barregeu amb l'aigua, passeu-lo per un colador per treure restes de la clara de l'ou, per tal que després no quedin punts blancs.

Barregeu la Maizena amb el sucre i afegiu-lo a la mescla anterior, poseu-lo a coure. Removeu contínuament amb les varetes perquè no es pegui. Quan tingui una consistència de crema, aparteu del foc i esteneu sobre una superfície freda (millor damunt del marbre) per tal que es refredi ràpidament.

Primerament feu el pa de pessic el dia abans, ja que és  millor que estigui reposat. Si el fiqueu a la nevera molt millor, així el podreu manipular millor alhora de tallar-lo, ja que amb el fred es compactarà.

Per l'almívar:
250 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) per embadurnar el pa de pessic 

Coeu l'aigua, el sucre i un bon raig de brandi durant 5 minuts a foc viu i sense remenar.


Per la nata:
500 ml de nata per muntar
175 gr sucre de llustre
1 sobre d'estabilitzant de nata

Comenceu a muntar la nata en un bol que hagi estat prèviament una estona al congelador. Quan estigui casi muntada afegiu el sucre poc a poc i continueu muntant, a continuació afegiu l'estabilitzant i acabeu de muntar.

Per la trufa:
500 ml de nata per muntar
175 gr sucre de llustre
5 cullerades soperes de cacao en pols sense sucre

Comenceu a muntar la nata en un bol que hagi estat prèviament una estona al congelador. Quan estigui casi muntada afegiu el sucre poc a poc i continueu muntant, a continuació afegiu les 5 cullerades de cacao i acabeu de barrejar-lo fins el punt que quedi ben integrat.

Muntatge del pastís:
Partiu el pa de pessic en dos.
Amb l'ajuda d'un pinzell empapeu les dues mitats amb l'almívar.
Feu una capa ben gruixuda de nata i poseu-ho al congelador durant una estona perquè prengui.
Feu una segona capa amb la trufa i torneu a posar-ho al congelador
Poseu l'altra capa de pa de pessic i amb l'ajuda d'una espàtula cobriu-lo amb la gema, tireu  sucre per sobre i cremeu-lo amb l'ajuda d'un cremador o un soplet.
Decoreu al gust.

NOTA: Tant el pa de pessic com la gemma, és millor fer-ho el dia abans. Aquest pastís va molt bé perquè es pot preparar amb molta antelació i guardar-lo al congelador. Per servir-lo traieu-lo 3 hores abans del congelador.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada