Aquesta recepta se la dec a la Rosa Porta, està inspirada en la recepta "Cocinando con Loli" del blog http://dulces-postres.blogspot.com.es/. La recepta original és amb raïm, però la recomanació de la Rosa, va ser fantàtica!!! Amb gerds queda realment bona.
Jo he fet alguna variació en les quantitats dels ingredients.Moltes gràcies Rosa per la teva suggerència. Un petó
Ingredients:
Per a la base d'un motlle de 25 cm. aprox
300 gr. de galetes "Digestive de civada" (avena)
120 gr. de mantega a temperatura ambient
Per a la crema de formatge:
Per a la base d'un motlle de 25 cm. aprox
300 gr. de galetes "Digestive de civada" (avena)
120 gr. de mantega a temperatura ambient
Per a la crema de formatge:
350 gr. de formatge tipus Philadelphia
250 gr. de formatge mascarpone
350 gr. de xocolata blanca
250 gr. de llet sencera
250 gr. de formatge mascarpone
350 gr. de xocolata blanca
250 gr. de llet sencera
150 gr. de nata
75 gr. de sucre
75 gr. de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
3 Sobres de quallada
3 Sobres de quallada
Gerds
300 ml. d'aigua
175 gr. de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
250 ml. de vi blanc moscatell
9 Fulles de gelatina
Per fer la base tritureu les galetes i barregeu-les bé amb la mantega.
Esteneu bé aquesta massa i estireu-la amb la mà sobre la base d'un motlle desmuntable. Si es teniu paper sulfuritzat posar una tira al voltant o bé amb una tira de rotllo de PVC especial de pastisseria. Reserveu en la nevera.
Poseu en un cassó la xocolata blanca trossejada, la llet, la nata, els formatges, els sucres i la quallada. Porteu fins al punt d'ebullició a foc moderat sense deixar de remoure. Quan comenci a bullir retireu del foc.
Amb cura aboqueu aquesta barreja damunt la base de galetes i immediatament col·loqueu els gerds sobre el pastís. Deixeu refredar en el frigorífic durant una hora com a mínim.
Per fer la gelatina de moscatell, poseu en un cassó el sucre i l'aigua, porteu-lo a ebullició a foc mitjà durant 10 minuts per aconseguir un almívar lleuger.
Mentre feu l'almívar poseu les fulles de gelatina en remull en aigua freda. Quan l'almívar estigui llest retireu-ho del foc i afegiu les fulles de gelatina escorregudes i sense deixar de remenar afegiu el vi moscatell. Deixeu temperar una mica la gelatina i amb una cullera sopera aboqueu-la sobre els gerds. Poseu una mica només i fiqueu el pastís en la nevera uns tres minuts, la resta de la gelatina deixeu-la en el cassó sense deixar de remenar perquè no es qualli. Passat aquests tres minuts acabeu de posar la gelatina sobre el pastís.
NOTA: Es pot de vàries fruites, amb mores, raïm blanc i negre com el de la recepta original, etc.
Quina pintorra Montse... i la gelatina de moscatell li dona un toc molt elegant!
ResponEliminaPTNTS
Dolça