PASTA FRESCA FETA A CASA


Ingredients:
2 ous
200 gr de farina (si és farina de força millor)
1 cullerada d'oli d'oliva
Per fer la pasta sempre és per cada 100 gr de farina, 1 ou. 
Sempre posareu només una cullerada d'oli, feu la quantitat que feu.


Fiqueu els ous dins la farina i comenceu a bater-los amb una forquilla. 
Continueu barrejant amb les mans i durant uns 3 minuts fins que obtingueu una massa compacte i elàstica. (A mi em va millor acabar d'amassar sobre el marbre, però sempre començo dins d'un bol)

Feu una bola i deixeu-la reposar durant 1 hora a la nevera tapada amb paper film.
Si no disposeu de la màquina per fer pasta, estireu la massa amb un corró, fins a obtenir una làmina ben fina. 

Cal aplanar una mica la bola amb les mans i comenceu a passar la pasta per la màquina amb el màxim d'amplitud.
Es doblega per la meitat, s'enfarina una mica i es torna a passar per la màquina. Repetiu el procediment fins que aconseguiu el gruix desitjat. Jo he fet 5 passades per la part més ample per tal que quedés tot ben integrat i després per cada número fins a arribar al obtingut.

Finalment procediu a tallar la pasta. 

Si és manual feu un rotllo amb la massa i talleu amb un ganivet, segons l'amplada que vulgueu de la pasta.

Si ho feu amb la màquina fiqueu-la per la part que teniu pensat fer la pasta. Jo en aquest cas he fet tallarines.
Amb l'ajuda d'unes culleres de fusta o bé d'un penjador col·loqueu-les per tal que s'assequin una mica.
Si no les utilitzeu en aquest moment, o us han sobrat, empolvoreu amb farina i feu nius. D'aquesta manera les podeu guardar un parell de dies a la nevera o congelar-les.
Bulliu-la amb abundat aigua amb una mica de sal durant 4 minuts. 

Ara només us queda preparar la vostra pasta al vostre gust.




Comentaris

  1. No n'he fet mai de pasta, però feta per un mateix deu donar molta satisfacció i a sobre deu estar més bona! A veure si m'animo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't, un cop la facis i vegis els resultants... possiblement et costarà de comprar-la empaquetada. Si mai la fas, ja m'ho diràs. Ptnts

      Elimina
  2. Entre l'Olga i tu fareu que acabi anant a buscar un estri d'aquests per fer la pasta... té una pinta magnífica!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria, compra-la. Una cuinera com tu no pot estar sense aquest estri. Ja ho veuràs! quan provis el primer cop, no tornaràs a comprar pasta mai més. Pnts

      Elimina
  3. Oi que és una gran satisfacció??? A mi m'agrada molt fer-la!!!
    Gràcies per la idea de fer els nius per guardar-la!!!!
    Petonets!!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Olga, és una gran satisfacció!!! El proper dia faré raviolis. A veure que tal el resultat, ja t'ho diré. Ptnts

      Elimina
  4. aquesta pasta ha d'estar divina! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Tinc la màquina a l'armari...esperant a fer-la servir. No tinc excusa veient el resultat!!!

    ResponElimina
  6. Fa molt bona pinta!!!! Aquesta setmana ho provaré avera que tal queda!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada