AMANIDA WALDORF

















Aquesta amanida va ser creada per primera vegada l'any 1893 al famós hotel novaiorquès, Hotel Waldorf, se serveix tradicionalment amb enciam i algunes panses que li donen un toc dolç, o pel contrari formatge blau.

És l'amanida preferida d'un bon amic meu. Va ser ell qui me la va recomanar, des d'aleshores acostumo a fer-la sovint, ja que un dels ingredients principals és l'api ,el qual aporta moltes propietats al nostre organisme.

Ingredients:
Fulles d'enciam al gust
200 gr d'api
1 poma Pink Lady o Granny Smith
60 gr de nous pelades
60 gr panses 
Per la vinagreta:
4 cullerades de iogurt natural desnatat
4 cullerades de maionesa
1 cullerada de mostassa
El suc de mitja llimona
1 cullerada de llet desnatada
Sal i pebre

Netegeu l'enciam, netegeu l'api i talleu-lo a rodanxes fines.
Prepareu la salsa per l'amanida barrejant la maionesa, el iogurt, la llet, la mostassa de Dijon, i el suc de llimona, salpebreu al gust.
Talleu les pomes a daus. Poseu-les en un bol i ruixeu amb el suc de llimona per tal que no s'oxidin.
En quant les pomes, aquí teniu les que trobo que són més adients per aquesta amanida.




Munteu el plat posant les fulles d'enciam i a sobre la barreja de poma, api, nous, panses i afegiu la salsa.


Nota: Aquesta amanida té moltes variants, tant amb la combinació d'ingredients com en l'amaniment.

Simplement amanida amb sal, oli i vinagre, o bé amb una vinagreta afegint una mica de mostassa i fins i tot amb salsa rosa.
En quant a ingredients, podeu combinar amb pollastre, salmó, qualsevol tipus de fruit sec, o bé fruita: raïm, cireres, maduixes, etc.

Comentaris

  1. Doncs jo aquesta amanida la conec però no l'he provada mai. Me l'apunto perquè es ben fàcil de fer, i segur que amb aquesta salseta està d'allò més bona. Un petó!

    ResponElimina
  2. No coneixia aquesta amanida! Apuntada queda! No he provat mai l'api en amanida i tinc ganes de fer-ho. Aquesta teva, m'agrada!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. M'encanta l'api a les amanides i amb la poma hi queda d'allò més bé!
    Bona aquesta amanida Montse!!!!
    Després de tanta mantega Cadí... heheh
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Oh que bona deu estar, amb aquesta vinagreta amb maionesa i la poma amb panses i nous...se'm fa a boca aigua! Jo no variaria pas cap ingredient, em sembla perfecta!
    Anna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada