Ingredients:
500 grs. d'ametlla molta
400 grs. de sucre
2 rovells d'ous
Ratlladura de llimona
250 grs de boniato o patata (o meitat de cada)
Per facir el panellets:
1/4 de pinyons
1/4 d'ametlla granulada
1/4 de codony
1/4 de coco
3 cullerades de cafè sol·luble (o de cacao en pols)
Clara d'ou batuda
Bulliu els boniatos, les patates (segons el que hagueu triat) durant uns 20 minuts, seguidament els peleu , els xafeu i els deixeu refredar.
Barregeu l'ametlla, el sucre, els rovells ous i seguidament hi afegiu els boniatos xafats, i la ratlladura de llimona, amaseu-ho una estoneta fins que us quedi una pasta lligada.
Reserveu la massa a la nevera durant 24 hores, ben tapada amb film transparent per tal que no entri aire i agafi l'humitat necessària.
Com fem les diferents classes de panellets?
Pinyons:
Agafeu una mica de massa (uns 20 grs. per panellet) i... feu boletes.
Un cop fetes suqueu-les amb la clara d'ou batuda i reserveu-les uns 10 minuts (d'aquesta manera la clara una mica assecada, farà de cola i els pinyons s'enganxaran molt fàcilment)
Poseu dins d'un gotet uns quants pinyons i tireu una bola, tapeu amb una mà el gotet i sacsegeu-lo una mica, traieu la bola i acabeu d'arrodonint-la amb les mans.
Aneu posant cada panellet amb un safata de forn, prèviament folrada amb paper sulfuritzat.
Pinteu-los amb rovell d'ou i enforneu-los durant 10 minuts aproximadament, podeu donar-los un toc final de gratinador.
Ametlla:
Feu el mateix sistema que amb els de pinyons.
Coco:
Agafeu una mica de massa, hi afegiu el coco ratllat , ho amasseu una mica i feu forma de cono, posant-li una mica més de coco pel damunt. Pinteu pel damunt amb rovell d'ou i enforneu-los durant 8 minuts aproximandament.
Cafè o Cacao:
Afegiu a la massa les cullerades de cafè o cacao (segons el que trieu) i afegiu-lo a la massa, treballeu-la una mica i feu boletes que arrebossareu amb sucre llustre. Als de cafè li podeu donar forma de gra. Enformeu-los durant 8 minuts aprox.
Codony:
Feu amb la massa una butifarra, aplaneu-la una mica i farciu-la pel mig amb codony, acabeu de fer la forma de butifarra i talleu en trossets d'uns 3 cms. aprox. (podeu pintar-los amb rovell d'ou o bé arrebossar-los amb sucre llustre). Enforneu-los durant 8 minuts.
NOTA: Podeu fer-ne de diferents sabors, amb cirera, de llimona, de taronja, etc.
Que bonisims els Panellets, tot i que fa calor, sempre és un plaer fer-los i compartir-los.
ResponEliminaT'han quedat fantàstics.
feliç setmana
Espectaculars, Montse!!!! De ben segur que vareu passar una bona castanyada!
ResponEliminaPetonets,
Olga
T'han quedat molt macos, tan dauradets!
ResponElimina