TORRADES AMB BOTIFARRA DOLÇA I ALLIOLI DE CODONY



















Ingredients:
Botifarra dolça fresca
Pa integral
Allioli de codony

Ingredients pel alioli de codony:
2 codonys ben madurs
Dos grans d’all (si us agrada més fort poseu-ne més)
Una mica de sal
1/4 d’oli d’oliva

Elaboració allioli de codony:
Renteu els codonys, peleu-los i traieu el cor. Poseu en un cassó i cobriu-los amb aigua i a bulliu-los uns 20 minuts.
Escorregueu-los i deixeu-los refredar.
En el vas del minipimer poseu els alls tallats, afegiu els codonys, la meitat de l’oli i tritureu, aneu afegint l’oli a poc a poc per tal que vagi lligant.

 
Elaboració i muntatge:
Talleu i torreu una mica el pa en el gratinador del forn.
Talleu la botifarra dolça i poseu-la damunt de cada una de les torrades, a continuació introduiu-les al forn i daureu-les una mica amb el gratinador.
















Seguidament poseu una mica d'allioli de codony pel damunt de la botifarra i emplateu-lo.
 
NOTA: Podeu elaborar el mateix allioli amb pomes bullides.
L'allioli de codony el podeu congelar perfectament, ja que no porta ou i al ser un producte de temporada curta, al congelar-lo podreu disposar d'ell tot l'any.

 

Comentaris

  1. Quina manera més bona de menjar la botifarra dolça.
    No sabia k es podia congelar l'allioli...gràcies per la informació
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Glòria,tant l'allioli de condony com el de poma es poden congelar, ja que no porten ou.
      Prova-ho!!!

      Elimina
  2. Una gran recepta!!! L'allioli...sorprenent!
    Petonets, Montse!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Olga!!! El contrast de la botifarra dolça amb l'allioli de codony és exquisit. Ptnts

      Elimina
  3. Respostes
    1. Com a tapa, és genial!!! i és una forma molt original de donar a conèixer la botifarra dolça. Ptnts Marta

      Elimina
  4. Però qui es pot resistir? M'agrada molt!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Rosa. Si tens oportunitat, et recomano que ho facis, està realment molt bo. Com a tapa és genial!!! Ptnts

      Elimina
  5. En el pròxim sopar que tingui en època de codonyat tinc pendent fer aquests pinxos que proposes!!! Més gironins no poden ser!!! Petonarros!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada