Aquest pa d'espiga tenia moltes ganes de fer-lo, tot i que he variat una mica la recepta, afegint massa mare, l'he tret del blog "Cuinant entre llibres" de la meva amiga blocaire Eva Macià.
Moltes gràcies Eva per compartir aquesta recepta!!!Aquí teniu el link del seu blog, us animo a que li feu una ullada.
Ingredients per a quatre barres:
300 g de farina de força
200 g de farina de sèmola
320 g d'aigua tèbia
25 g de llevat fresc
300 g de farina de força
200 g de farina de sèmola
320 g d'aigua tèbia
25 g de llevat fresc
125 g de massa mare
10 gr de sal
Passos a seguir:
Fiqueu els ingredients en un bol, barregeu-los i amasseu-los.
10 gr de sal
Passos a seguir:
Fiqueu els ingredients en un bol, barregeu-los i amasseu-los.
Feu una bola i deixeu-la reposar durant 1 hora
en un bol amb una mica d'oli d'oliva i tapat amb paper film o un drap.
Passat aquest temps dividiu la massa en 4 parts i formeu les barres.
Deixeu-les sobre un drap net ben enfarinat, fent
plecs amb la roba per tal que no es toquin entre elles. Tapeu-les amb un altre drap
i deixeu-les reposar uns 35 minuts.
Preescalfeu el forn a 240 graus amb calor a dalt i baix.
Folreu dues safates amb paper de forn i poseu dues barres a cadascuna. Amb l'ajuda d'un colador les empolvoreu amb farina de sèmola. Just abans de fornejar-les feu els talls que li donaran la forma d'espiga.
Preescalfeu el forn a 240 graus amb calor a dalt i baix.
Folreu dues safates amb paper de forn i poseu dues barres a cadascuna. Amb l'ajuda d'un colador les empolvoreu amb farina de sèmola. Just abans de fornejar-les feu els talls que li donaran la forma d'espiga.
Amb
unes tisores quasi en paral·lel a la massa feu talls a intervals regulars. Desplaceu les puntes que deixen els
talls alternativament cap a un costat i l'altre.
Aquí teniu el video de com ho fa el Xavier Barriga:
https://www.youtube.com/watch?v=ATycrPSQ4MA
Baixeu la temperatura del forn a 220 graus i fornegeu durant uns 25 minuts, fins que agafin un color daurat. Un cop fora del forn deixeu-les refredar sobre una reixeta.
Baixeu la temperatura del forn a 220 graus i fornegeu durant uns 25 minuts, fins que agafin un color daurat. Un cop fora del forn deixeu-les refredar sobre una reixeta.
T'han quedat espectaculars! I segur que amb la MM el sabor és millor encara!! Petonets guapa!!
ResponEliminaGràcies a tu!!! i gràcies per compartir la teva recepta!!! Realment aquest pa està molt bo!!! Ptnts
EliminaApa, ja m'has fet venir ganes de fer pa!!!!
ResponEliminaT'han quedat precioses aquestes espigues.
Ptnts
Glòria
Són molt bones, Glòria!!! T'aconsello que les facis. Ptnts
EliminaMontse, t'han quedat perfectes! Et prenc la recepta!
ResponEliminaFa molts dies que no faig pa i...en tinc moltes ganes!
Petonets,
Olga
Olga, són tan bones.... que ara cada dia en faig. A més tenen el gran avantatge que no cal tallar-les amb el ganivet i cadascun agafa un tros i la barra sempre queda amb la mateixa forma, això i en queda, és clar!!!
EliminaPtnts.