XAROP DE PINYA D'AVET



















Aquest xarop no falta a cap casa del meu poble. Des de sempre que es prepara, s'utilitzen les candeles (brots joves del pi) o amb pinyes verdes.
Aquest xarop es un bon antisèptic respiratori, expectorant, calma la tos i el mal de coll.

Ingredients:
300 g de pinyes verdes d'avet o candeles
1 kg de sucre

Fiqueu les pinyes en un pot de vidre i cobriu-le amb sucre. Tanqueu el pot i deixeu-lo reposar durant 40 diez a sol i serena.

Passat aquest temps s'haurà format el xarop.

Comentaris

  1. Cuantas cosas se aprenden visitando este blog!! yo no tenia ni idea de la existencia de este milagroso jarabe, que además ha de estar muy bueno.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Ana Blanca! Pues la verdad que se obtienen muy buenos resultados cuando se tiene anginas o tos. Aquí lo usamos para los resfriados en general.

      Elimina
  2. Montse! Un remei natural que representa la sabiduria popular....
    Gràcies per compartir-lo amb nosaltres!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per veure les meves receptes.
      Ptnts

      Elimina
  3. Sense coure ni res? ës el suc de la pinya en contacte amb el sucre?
    Hi haurè pinyes verdesen condicions la primera setmana de juliol?

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. No s'ha de coure, només 40 dies a sol i serena i ja està.
      Ara és el moment, els pins estan plens de candeleres.
      També es pot fer amb sucre de canya o amb mel.
      T'animo a fer-lo. Ptnts

      Elimina
    2. Però despres el xarop va a la nevera?

      Elimina
  4. Felicitats pel teu blog. Voldria saber com tapes els pots amb les pinyes i el sucre. Les pinyes s'estan començant a florir. Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Montse per les teves paraules.
      El pot el tapo normal amb el seu tap corresponent fins els 40 dies, després s'ha de col·lar el xarop que surt i tirar les pinyes, aleshores ja el pots tancar hermèticament et dura tot un any. El sucre fa de conserva del mateix.
      Espero haver-te ajudat. Ptnts

      Elimina
  5. Com se sap que ja està fet el xarop?, segueixo veient les pinyes i el sucre i quasi porta 40 ides

    ResponElimina
  6. Vaig fer xarop amb la teva recepta i el vaig guardar en una ampolla amb un tap com el de les antigues gasoses però avui en obrir/l ha sortit fum i ha fet un d’Oriol com do s’hagués gasificat. S’ha fet malbé? Te arreglo?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, a mi no m'ha passat mai. No t'ho puc dir... Aviam si ho puc esbrinar...

      Elimina
  7. Bon dia, quant temps es guarda aquest xarop?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, en principi no té caducitat, ja que el sucre fa que es conservi. Espero que et vagi molt bé. Una abraçada,

      Elimina
  8. Per a que el xarop es faci millor les pinyes s'han de trencar a trossos petits, desfer-ne les "fulles", així el sucre té accés a tota la pinya i el sucre es converteix en xarop ben ràpid. S'ha de deixar 40 dies a macerar igualment. Salut!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada