Ingredients:
250 g de xufes
100 g de sucre glas
1 litre d'aigua mineral
Primer de tot heu de procedir a netejar bé les xufes. Cal que els hi passeu vàries aigües fins que deixin anar totes les impureses existents.
Un cop fet això, poseu-les en remull durant 24 o 48 hores.
A continuació escorregueu-les, fiqueu-les en un bol amb 250 ml d'aigua i tritureu-les amb la batedora elèctrica.
Afegiu la resta de l'aigua i passeu-ho tot per un colador per tal de separar totes les impureses.
Seguidament torneu-ho a passar per una gasa per tal que us quedi una orxata ben fina.
Afegiu el sucre glas i torneu a triturar-ho tot. Així d'aquesta manera us quedarà tot ben integrat.
Finalment fiqueu l'orxata a la nevera durant un mínim de dues hores. A partir d'aquí ja la podeu consumir ben freda.
NOTA: Es pot posar una mica de canyella i pell de llimona (opcional).
L'orxata s'ha de consumir ràpidament ja que es fa malbé facilment, com a molt pot aguantar uns tres dies a la nevera.
MMm....que bona, Montse! Una orxata casolana de luxe!
ResponEliminaPetonets,
Olga