dissabte, 26 de maig de 2018

PANACOTA AMB FRUITS VERMELLS i TRUFA






















Trufa
Ingredients:
250 g de xocolata de cobertura
1/2 litre de nata 
Coeu la nata amb la xocolata fins que comenci a bullir.
Deixeu-ho refredar.

Un cop fred, poseu un dit de gruix dins dels motlles individuals o un motlle gran.
Fiqueu-ho mentrestant a la nevera.

Panacota
Ingredients:
500 grams de nata per muntar

300 grs de llet
100 grams de sucre
Un sobre de sucre de vainilla
6 fulles de gelatina neutra
Unes gotes de rom (opcional)

Xocolata desfeta
Encenalls de xocolata
Oli

Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda.

Poseu la nata, la llet, el sucre i el sobre de sucre de vainilla en un cassó a foc lent i remeneu durant cinc minuts. Quan estigui calent, però no bullint, afegiu les fulles de gelatina escorregudes.

Deixeu a foc suau, removeu. Afegiu el licor (opcional). 

Aboqueu-la en els motlles amb molt de compte per tal que no se us barregi amb la trufa.

Reserveu-lo a la nevera.

Coulis de fruits vermells
Ingredients:
250g de fruits vermells
25 g de fruits vermells per decorar
50g de sucre morè
Suc de mitja llimona

En un cassó poseu tots els ingredients i ho poseu a coure a foc mig durant cinc minuts. Veureu que el sucre es dissol i que el líquid de les fruites s'evapora una mica. Podeu colar-lo per un xinès.  

Un cop fet el coulis, poseu una mica per damunt de la panacota i adorneu amb els fruits vermells reservats.

NOTA: Podeu afegir un parell de fulles de gelatina en el coulis si no voleu que sigui massa líquid (opcional)

1 comentari:

  1. Divino este postre, el color y la presentación no puede ser más acertada.
    Besos

    ResponElimina