EMPANADILLES o CRESTES DE TONYINA






















Ingredients per la massa:
350 gr de farina 
150 gr d'oli d'oliva suau
150 gr d'aigua
1 culleradeta de sal


Ingredients pel farcit:
2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
1 ceba
1/2 pebrot vermell
1 ou dur
1/2 potet d'olives farcides
Tomàquet fregit
Sal
Oli d'oliva

En un cassó barregeu l'oli i l'aigua i ho escalfeu al foc, abans que comenci a bullir ho retireu. (Uns tres minuts)

Ho bolqueu en un bol i li afegiu de cop la farina amb la sal.

Barregeu-ho tot bé amb una espàtula de fusta, només fins que estigui ben incorporat.












Deixeu reposar aquesta massa 30 minuts,  embolicada amb paper film.

Enfarineu bé la taula de treball i estireu la massa ben fina (si s'encongeix, deixeu-la reposar una mica més).

Amb un talla pastes, un got o un aro, feu uns cercles.












Els aneu col·locant entre quadradets de paper de forn per tal que no s'enganxin els uns amb els altres.












En una paella amb una mica d'oli poseu el pebrot vermell ben picadet, quan comenci a estovar-se, afegiu la ceba molt picada, barregeu-la amb el pebrot i feu-la a foc lent.

Quan estigui fet, afegiu la tonyina escorreguda i ofegueu-la uns minuts amb la ceba i el pebrot, poseu el tomàquet fregit i l'ou dur tallat a dauets i deixeu un parell de minuts en el foc, després retireu, afegiu les olives farcides tallades ben petites, remeneu i deixeu refredar.

Quan el farcit estigui fred, feu les crestes, poseu una mica en el centre de l'oblea, doblegueu-la, i tanqueu les vores amb una forquilla.

A continuació fregiu en abundant oli, retireu l'excés d'oli amb un tovalló a la base d'un plat, serviu-les calentes.

NOTA: Si voleu guanyar temps podeu utilitzar massa de fer empanadilles de compra. També podeu fer diferents farcits, amb carn del rostit, amb espinacs, panses i pinyons, etc. fins i tot dolces amb cabell d'àngel, crema, etc.
També en comptes de fregir-les, les podeu pintar amb una mica d'ou i posar-les al forn.

Comentaris

  1. Boníssimes! I amb la massa feta a casa i tot, carai!

    ResponElimina
  2. M'encanta l'idea de fer la massa a casa. I he vist que dius que fetes al forn també queden bé.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada