dilluns, 18 d’agost de 2014

CROQUETES DE BOLETS, PERNIL I PARMESÀ

















Ingredients:
350 gr de bolets
50 ml de vi blanc sec
100 gr de formatge parmesà
50 gr de pernil
2 c/s de Maizena
1 ceba petita
100 ml de llet
Sal
Pebre
1 ou
Pa ratllat
Farina

En paella, amb un raig d'oli, saltegeu els bolets i la ceba tallats a trossets petits, ho salpebreu i quan estiguin ben rossos afegiu el pernil, el vi, el formatge, la llet i la Maizena. Remeneu amb l'ajuda d'una cullera i, quan hagi espessit, retireu la pasta del foc. 

Deixeu refredar-la en un recipient tapat amb film durant un parell o 3 d'hores, encara que us recomano que feu la pasta un dia abans. 

Passat aquest temps, agafeu una mica de pasta, doneu-li la forma desitjada,passeu-la per la farina, després per l'ou batut i, finalment, l'arrebosseu amb pa ratllat.

Fregiu-les amb abundant oli i si teniu, millor en la fregidora.

NOTA: Podeu fer-les amb els bolets que tingueu, els ceps són ideals i molt gustosos, també podeu fer-les amb barreja de bolets, amb pernil o sense, amb formatge del tipus que vulgueu. Admeten qualsevol tipus de variacions.

2 comentaris:

  1. T'acabo de descobrir per la xarxa i m'ha agradat molt, el teu blog! Tant que ja m'he fet amiga ;-) Aquestes croquetes de bolets, pernil i parmesà fan una salivera...! Petons

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Marina.

    Realment aquestes croquetes són boníssimes. T'animo a que les facis.

    Petons,

    ResponElimina