TORRÓ DE NATA I NOUS














Ingredients:
200 gr. d'ametlla mòlta
200 gr. de sucre glass
100 gr. de nous
100 gr. de nata per muntar

Poseu la nata i el sucre glass en una cassola i coeu a foc lent  i remeneu constantment fins que  el sucre s'hagi desfet del tot, aproximadament durant uns cinc minuts.

Afegiu les nous trossejades (reserveu 3 o 4 per adornar), remeneu i retireu la cassola del foc, tot seguit tireu l'ametlla molta i no pareu de remenar fins el punt que us quedi tot ben integrat i es desprengui tota la massa del pot.

Un cop la massa sigui tèbia, poseu-la damunt del marbre i amasseu-la una mica.

A continuació fiqueu la massa dins d'un motlle prèviament folrat amb paper de cuina. Els motlles poden ser de silicona, de plum-cake o bé un tetra brik de llet partit per la meitat.

Pressioneu la massa amb les mans, procurant que arribi bé als cantons, poseu les nous reservades per adornar i deixeu-lo reposar mínim 24 hores dins del motlle amb un pes pel damunt.

NOTA: Podeu cobrir el torró amb xocolata de cobertura.

Comentaris

  1. Respostes
    1. I tant que és deliciós!!! gairebé me'l he menjat tot jo soleta.
      Ha estat com un vici!!! Ara mateix em poso ha fer un altre. Ptnts

      Elimina
  2. Aquest torró és el meu preferit...jo l'any passat, el vaig recobrir de xocolata, i era per morir-se....un pecat capital!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica! Et va quedar molt maco recobert de xocolata! ho acabo de veure en el teu blog:
      http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2012/12/torro-de-nata-i-nous-recobert-de.html

      Elimina
  3. Aquest torró no falta mai a casa nostra!!! És el preferit del meu pare.......el faig pensant en ell!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Perdona la meva ingorància però quan dius nata et refereixes a nata líquida?

    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Bona reflexió, Rut. Jo li he posat nata per muntar. Perdó, ara mateix ho rectifico. Si el fas, ja em diràs el resultat. És super fàcil. Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada