Ingredients:
Botifarra dolça fresca
Pa integral
Allioli de codony
2 codonys ben madurs
Dos grans d’all (si us agrada més fort poseu-ne més)
Una mica de salDos grans d’all (si us agrada més fort poseu-ne més)
1/4 d’oli d’oliva
Elaboració allioli de codony:
Renteu els codonys, peleu-los i traieu el cor. Poseu en un cassó i cobriu-los amb aigua i a bulliu-los uns 20 minuts.
Escorregueu-los i deixeu-los refredar.
En el vas del minipimer poseu els alls tallats, afegiu els codonys, la meitat de l’oli i tritureu, aneu afegint l’oli a poc a poc per tal que vagi lligant.
Elaboració i muntatge:
Talleu i torreu una mica el pa en el gratinador del forn.
Talleu la botifarra dolça i poseu-la damunt de cada una de les torrades, a continuació introduiu-les al forn i daureu-les una mica amb el gratinador.
Seguidament poseu una mica d'allioli de codony pel damunt de la botifarra i emplateu-lo.
NOTA: Podeu elaborar el mateix allioli amb pomes bullides.
L'allioli de codony el podeu congelar perfectament, ja que no porta ou i al ser un producte de temporada curta, al congelar-lo podreu disposar d'ell tot l'any.
L'allioli de codony el podeu congelar perfectament, ja que no porta ou i al ser un producte de temporada curta, al congelar-lo podreu disposar d'ell tot l'any.
Quina manera més bona de menjar la botifarra dolça.
ResponEliminaNo sabia k es podia congelar l'allioli...gràcies per la informació
Ptnts
Glòria
Si Glòria,tant l'allioli de condony com el de poma es poden congelar, ja que no porten ou.
EliminaProva-ho!!!
Una gran recepta!!! L'allioli...sorprenent!
ResponEliminaPetonets, Montse!
Olga
Moltes gràcies, Olga!!! El contrast de la botifarra dolça amb l'allioli de codony és exquisit. Ptnts
EliminaQuin aperitiu més rebo!!!
ResponEliminaPtnts
Com a tapa, és genial!!! i és una forma molt original de donar a conèixer la botifarra dolça. Ptnts Marta
EliminaPerò qui es pot resistir? M'agrada molt!!
ResponEliminaPetons.
Moltes gràcies, Rosa. Si tens oportunitat, et recomano que ho facis, està realment molt bo. Com a tapa és genial!!! Ptnts
EliminaEn el pròxim sopar que tingui en època de codonyat tinc pendent fer aquests pinxos que proposes!!! Més gironins no poden ser!!! Petonarros!!!
ResponElimina