Ingredients:
300 gr.de sèpia tallada en trossos petits
200 gr d'arròs bomba
125 gr de bolets a escollir segons la temporada
2 carxofes
1 l de caldo
1 culleradeta de julivert picat
Oli d'oliva verge extra
Una mica de safrà
3 grans d' all
4 tomàquets
1 ceba
½ culleradeta de pebre vermell
½ culleradeta de sucre
1 fulla de llorer
Poseu oli en una paella a foc mitjà i fiqueu la sípia tallada a trossos. Quan es comenci a daruar afegiu els cors de les carxofes partides en quatre trossos cadascuna, a continuació tireu els bolets i ofegueu-ho durant 2 minuts a foc fort, afegiu la ceba ben picada fins que estigui ben daurada, aproximandament uns 20 minuts.
A continuació poseu els tomàquets tallats, el sucre, la sal i la fulla de llorer, passada una estona tireu-hi el pebre vermell i una mica de safrà.
Continueu la cocció a foc mitjà fins que l'oli se separi del tomàquet. Tireu el caldo bullint a la paella i quan la barreja comenci a bullir, tireu l'arròs i deixeu-ho bullir a foc fort durant 5 minuts.
Baixeu el foc al mínim i continueu 12 minuts més. Finalment espolvoreu amb el julivert.
NOTA: Es pot acompanyar amb all i oli. També dir que si no voleu carxofes es pot prescindir perfectament.
Hola Montse. La recepta es per a 4 persones?
ResponEliminaHola, Bon dia!
EliminaPerdona per no especificar-ho. Calcula 100 g d'arròs per persona.
La sèpia que sigui més gran de 300 g. i preferiblement un sèpia bruta o salvatge. La rentes bé, però no li treguis la pell i aprofita la seva bossa.
D'aquesta manera et quedarà amb molt més gust.
Ja em diràs.
Ptnts