Ingredients (4 persones):
1kg de col verda d'hivern
1kg. de trumfes (patates)
4 trossos de cansalada blanca (rosta)
4 grans d'alls
Poseu una olla al foc amb aigua. Quan bulli tireu un pessic de sal, la col a trossos i les trumfes pelades i trossejades. Ho deixeu bullir durant 25-30 minuts.
Una vegada bullit, escorreu-ho bé tot i poseu la col i la patata en un bol o en una cassola.
Fregiu la cansalada a foc lent fins que quedi ben feta i a l'últim moment pugeu el foc per tal que la cotna ben cruixent.
Trinxeu els dos grans d'all i afegiu-los a la col i la patata, a continuació tireu l'oli d'haver fregit la cansalada ben calent i amb l'ajuda d'un trinxant, xafeu-lo tot bé fins que us quedi tot ben barrejat.
A continuació poseu tot en una paella amb una mica d'oli de la rosta i ho coeu com si fós una truita, daurant pels dos costats.
Acabeu el plat posant la cansalada damunt i amb una mica de botifarra negra (opcional).
NOTA: També el podeu servir sense haver-lo passat per la paella, sense botifarra negra. Tot això, és opcional.
Hola, tens un bloc molt interessant. Ja tens una antra seguidora. Un peto
ResponEliminaMoltes gràcies, Dolors. Ja ho saps si necessites qualsevol cosa, no tens més de demanar-m'ho. Petons
EliminaN'haig de fer un dia...és un plat tradicional i ancestral, i no haver-lo preparat mai, encara que no visquis o siguis de la Cerdanya, és tot un pecat!!! Petonarros!
ResponEliminaTens tota la raó Mònica!!! Si mai necessites cols de trinxat, m'ho dius i te les faig arribar. Ptnts
EliminaBona tarda! He deixat un trinxat de la Cerdanya molt bo al nom del comentari. Ho vaig provar a la Formatgeria de Llivia y es riquísim.
ResponEliminaTrinxat de Cerdanya amb papada rostida!!! Mmmm
EliminaL'hauré de fer!!!
De totes maneres, quan vagi a la Formatgeria de Llívia el demanaré per tastar-lo.
Moltes gràcies!!!