Ingredients:
1 paquet de pasta filo
60 gr de mantega
3 ous
300 ml de llet
60 ml de nata
100 gr de sucre blanc
1 sobre de sucre avainillat
1 branca de canella
1 pell d'una llimona
Canyella en pols
100 sucre llustre
Foneu la mantega i unteu el motlle. Amb un pinzell pinteu amb mantega les fulles de pasta filo una a una. Poseu-les en posició horitzontal i feu plecs com si fos una acordió, no passa res si són irregulars, enrotlleu sobre si mateixa per fer un espiral. Col·loqueu-la al mig del motlle. Feu el mateix procediment amb la resta posant-les al voltant fins omplir el motlle.
Fiqueu-ho al forn a 180º C durant 25 minuts.
Mentrestant prepareu la crema: en un cassó poseu la llet, la nata, el sucre blanc, el sobre de vainilla, la canyella i la pell de la llimona. Escalfeu fins que arrenqui el bull i reserveu. En un bol bateu els ous amb els 100 gr de sucre llustre i afegir-ho a la barreja de la llet. Remeneu-ho bé.
Traieu el motlle del forn i aboqueu la crema pel damunt i torneu a introduir-lo al forn durant 20 minuts més a 180º C. Deixeu refredar i empolvoreu amb canyella en pols al gust i sucre llustre.
NOTA: Jo en aquest cas he empolvorat amb cacau en pols, sucre llustre, gerds assecats i crocant. Es poden fer les barreges al gust. També queda molt bo amb xocolata.
nena, m' encanta!!!! A més queda superguapo.
ResponEliminaLa propera vegada que necessiti un pastís ja sé quin faré.
PTNTS
Dolça