Ingredients:
1 ou sencer
1 rovell d'ou
400 g de farina
200 g de sucre
200 g de mantega Cadí
1 cdta d'essència de vainilla
Ratlladura d'una llimona
1 cdta. de llevat Royal
1 polsim de sal
400 g de condonyat
1 cullerada d'aigua
Per a la massa, bateu la mantega amb el sucre fins arribar al punt de pomada. Afegiu l'ou i el rovell fins que quedin ben integrats.
Incorporeu la ralladura de llimona i l'essència de vainilla i integreu amb moviments envolvents.
Afegiu el ingredients secs, prèviament barrejats (farina, Royal i sal) i comenceu a incorporar-los amb la barreja anterior. Millor que ho feu directament amb les mans i damunt del marbre.
No heu d'amassar la pasta, només que us quedi ben lligada.
A continuació tapeu la massa i fiqueu-la a la nevera durant mitja hora.
Passat aquest temps, trenqueu la massa amb les mans i torneu-la a integrar per tal de donar-li una mica de calor i poder-la estirar fàcilment.
Dividiu-la en dues parts desiguals (1/3 i 2/3). Reserveu el terç.
Pel farciment, escalfeu el codonyat al bany María amb una cullerada d'aigua i oporto, o bé al microones, remeneu fins que us quedi una pasta. Deixeu-la refredar una mica i farciu la pasta.
Per fer les tires, estireu el terç de massa reservat i talleu tires d'un centímetre d'ample i entrellaceu-les entre elles, per tal de que us quedi una reixa, pegant a les vores amb una mica d'aigua.
Podeu pintar la massa amb ou (opcional)
Hi ha que rievindicar el codonyat, un dolç que sembla mig oblidad. I fet així amb pastafrola deu estar ben bo! Una abraçada!
ResponEliminaJo, cada any faig una tongada de condonyat. Si el fas amb pastafrola t'agradarà un munt. Ptnts
EliminaM'encanta el codonyat i m'encanta aquest dolç que has preparat! T'han quedat precioses.....
ResponEliminaPetonets, Montse!
Olga
Olga, tu que fas dolços tan bons i t'agrada tant el condonyat, t'aconsello que si no has fet mai pastafrola, que la facis. És realment boníssima.
EliminaJa em diràs. Ptnts