PASTAFROLA



Ingredients:
1 ou sencer
1 rovell d'ou
400 g de farina
200 g de sucre
200 g de mantega Cadí
1 cdta d'essència de vainilla
Ratlladura d'una llimona
1 cdta. de llevat Royal
1 polsim de sal
400 g de condonyat
1 cullerada d'aigua


Per a la massa, bateu la mantega amb el sucre fins arribar al punt de pomada. Afegiu l'ou i el rovell fins que quedin ben integrats.

Incorporeu la ralladura de llimona i l'essència de vainilla i integreu amb moviments envolvents.

Afegiu el ingredients secs, prèviament barrejats (farina, Royal i sal) i comenceu a incorporar-los amb la barreja anterior. Millor que ho feu directament amb les mans i damunt del marbre.


No heu d'amassar la pasta, només que us quedi ben lligada.


A continuació tapeu la massa i fiqueu-la a la nevera durant mitja hora. 


Passat aquest temps, trenqueu la massa amb les mans i torneu-la a integrar per tal de donar-li una mica de calor i poder-la estirar fàcilment.


Dividiu-la en dues parts desiguals (1/3 i 2/3). Reserveu el terç.

Estireu els 2/3 a 3 mm de gruix i folreu un motlle de 26 cm.















Pel farciment, escalfeu el codonyat al bany María amb una cullerada d'aigua i oporto, o bé al microones, remeneu fins que us quedi una pasta. Deixeu-la refredar una mica i farciu la pasta.



















Per fer les tires, estireu el terç de massa reservat i talleu tires d'un centímetre d'ample i entrellaceu-les entre elles, per tal de que us quedi una reixa, pegant a les vores amb una mica d'aigua.















Podeu pintar la massa amb ou (opcional)


Coeu al forn mitjà uns 30/40 minuts aproximadament a 180 ºC















NOTA: Un cop treta del forn, la podeu pintar amb gelatina d'albercoc.

Bon profit!!!






Comentaris

  1. Hi ha que rievindicar el codonyat, un dolç que sembla mig oblidad. I fet així amb pastafrola deu estar ben bo! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo, cada any faig una tongada de condonyat. Si el fas amb pastafrola t'agradarà un munt. Ptnts

      Elimina
  2. M'encanta el codonyat i m'encanta aquest dolç que has preparat! T'han quedat precioses.....
    Petonets, Montse!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, tu que fas dolços tan bons i t'agrada tant el condonyat, t'aconsello que si no has fet mai pastafrola, que la facis. És realment boníssima.
      Ja em diràs. Ptnts

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada