TRUCS DE CUINA

Com bullir la pasta i que no s´enganxi

De ben segur que moltes de les vegades que heu de bullir pasta, us pregunteu si la fórmula de posar oli a l´aigua de cocció funciona o és la més adequada.
Amb aquest truc us donarem tres motius de pes per no seguir afegint oli a l´aigua, i alhora aconseguir l´efecte desitjat: que la pasta no s´enganxi.Poseu a bullir aigua amb sal, o sense sal segons preferències, i coeu-hi la pasta com feu habitualment, però sense afegir oli a l´aigua. Per què? Primer de tot perquè, com ja sabeu l´oli i l´aigua no es barregen per la diferència de densitat, de manera que aquest oli afegit, pel mateix motiu, queda sempre a la superfície de l´aigua de cocció sense arribar mai a la pasta. I segon, perquè quan col•leu la pasta, se´n van per la pica l´aigua i l´oli; i 100 mil•lilitres d´oli llençat per la pica contaminen 100 litres d´aigua de riu.Així doncs, la manera més sostenible i eficaç de bullir pasta i que no s´enganxi posteriorment és, un cop col•lada la pasta, afegir-hi un raig d´oli i remenar perquè aquest oli arribi a tot arreu (es tracta de posar-hi la quantitat mínima d´oli perquè la pasta quedi impregnada i no trobem oli sobrant al fons del plat, de la carmanyola o del recipient on la disposem). Així arribeu al tercer motiu, i és que fen-t´ho d´aquesta manera el cost de l´oli us surt molt més rendible, i no se´n va per la pica de l'aigua.


Com cuinar correctament a la planxa

Com a primer pas, ens hem d´assegurar que la planxa estigui ben calenta abans de posar-hi cap aliment. 

Seguidament afegim un rajolí d´oli en una cara de l´aliment i posem aquesta cara en contacte amb la planxa calenta. Quan haguem de tombar l´aliment seguirem el mateix procediment.

Els motius: si la planxa es ben calenta, en entrar en contacte l´aliment amb aquesta, tancarà els seus porus i evitarà la sortida d´aigua i nutrients cap a l´exterior; alhora en no sotmetre l´oli a un temps llarg a temperatures altes, evitem que es cremi i així aprofitem millor les seves propietats.

Com desenganxar fàcilment aliments d´una cassola

Si alguna vegada us ha passat que al netejar heu hagut de fregar amb força per poder desenganxar trossos cremats us presentem una solució fàcil.

Just quan acabeu de cuinar, poseu un rajolí de sabó de rentar els plats, amb una mica d´aigua ben calenta a la paella o cassola que se us hagi enganxat una mica el menjar,  i deixeu que es refredi. Quan ho aneu a netejar veureu que gairebé sense exercir força podreu desenganxar els trossos que s´hagin pogut incrustar.


També va molt bé posar-la al foc amb aigua i vinagre i deixar que faci una mica el xup-xup.


Com evitar que la fruita s'ennegreixi

Si vols preparar un plat de fruita tallada amb antelació i evitar que s'oxidi i s'enfosqueixi prova amb algun dels següents trucs:

Disol una mica d'àcid cítric en aigua i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina ruixa la barreja sobre la fruita, el gust de la llimona és tan suau diluït que no ho percebràs al menjar-la.

Una altra forma d'evitar l'oxidació és passar una rodanxa de llimona sense prémer per la fruita tallada.

També pots guardar-la d'un dia per un altre si un cop tallada la col•loques en un recipient d'alumini, ho tapes amb film de plàstic i ho guardes a la nevera.

De totes maneres, sempre que puguis menja la fruita acabada de tallar, conserva millor totes les seves propietats i vitamines.

Com evitar una carn a la planxa seca

Segurament, algunes vegades ens hem trobat amb una carn a la planxa que està seca, amb la qual cosa pot no resultar agradable al nostre paladar. Per evitar això existeix un truc molt senzill.

Consisteix en salar la carn un cop és cuita, i no durant la cocció. D´aquesta forma evitarem que la carn perdi l´aigua que conté.

Com fer que madurin els tomàquets

Us presentem una forma eficaç per convertir els tomàquets verds que us hagin donat o que hagueu comprat per error en madurs.

El truc està en posar aquests tomàquets en un lloc tancat i fosc, com per exemple, un armari de cuina.

Veureu que en pocs dies els tomàquets es posaran del color desitjat.

Com treure la pudor i alé d´all

Segurament esteu farts de la pudor i l'alé d'all que un té un cop ha menjat alls o allioli. Per sort hi ha algun truc per aconseguir acabar amb aquesta olor tan desagradable.

Per eliminar l'olor de la boca cal rentar-se les dents i seguidament optar per mastegar cafè, un clau, una mica de julivert o menta. També podem veure suc de llimona o un got de llet, fins i tot prendre un iogurt.

Comentaris

  1. Me gusta muchisimo el ajo, pero siempre estaba sufriendo por el aliento de despues. Probare algunos de los remedios, espero que me funcione para poder seguir disfrutando comiendo este ingrediente que tanto sabor da a nuestros platos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada