dijous, 15 de novembre de 2012

SAMFAINA














Ingredients:
2 cebes 
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
2 tomàquets ben madurs
1 albergínia
1 gra d'all 
1 fulla de llores
Brandy
Oli, sal i pebre

Talleu a daus l'albergínia, el carbassó, els pebrots verd i vermell. A part talleu a daus la ceba i a part els tomàquets.

Poseu oli en una cassola i primer de tot fregiu la ceba tallada. Quan comenci a transparentar, hi afegiu  els pebrots, el carbassó, l'albergínia, l'all talladet ben petit i la fulla de llorer.

Doneu-li unes voltes, i tot seguit afegiu el tomàquet i un polsim de sucre. Salpebreu-lo. 

Passat uns 10 minuts aproximadament, ruixeu amb una mica de brandy, deixeu reduir i quan l'alcohol s'hagi evaporat, baixeu el foc al mínim i deixeu que es cogui tapat.

Si us queda molt sec, cal que afegiu una mica d'aigua.  Hem de vigilar que les verdures no es coguin massa, no volem una pasta, volem que les verdures es vegin i es puguin individualitzar fàcilment.

NOTA: Podeu fer molt plats amb la samfaina, amb bacallà, amb pollastre, amb botifarra, com a guarnició o simplement sola.