dissabte, 21 de desembre de 2013

MELINDROS FARCITS

















Indredients:
Melindros
Almívar (sucre, aigua i conyac)
Nata muntada
Crema pastissera (aquí trobareu la recepta)
Sucre
Sucre llustre
Coco ratllat
Xocolata per adornar


Primerament, embadurneu amb un pinzell tots els melindros per la part plana amb l'almívar. 

Seguidament poseu un capa molt prima de crema (també a la part plana) i tireu una mica de sucre pel damunt, a continuació cremeu-ho amb l'ajuda d'un soplet o un cremador.

Munteu la nata amb una mica de sucre llustre, i amb una màniga pastissera farciu la meitat dels melindros i tapeu-los amb l'altra meitat.

Unteu la part del damunt amb una mica més d'almívar, espolvoreu amb el coco ratllat i decoreu amb la xocolata.

NOTA: Podeu fer el farcit que volgueu, de xocolata, només de crema, de trufa, etc... Heu de tenir en compte que sempre els heu de embadurnar amb l'almívar.

dissabte, 14 de desembre de 2013

PASTÍS RUFFLED MILK PIE

Ingredients:
1 paquet de pasta filo 
60 gr de mantega
3 ous
300 ml de llet
60 ml de nata
100 gr de sucre blanc
1 sobre de sucre avainillat
1 branca de canella
1 pell d'una llimona
Canyella en pols
100 sucre llustre 

Foneu la mantega i unteu el motlle. Amb un pinzell pinteu amb mantega les fulles de pasta filo una a una. Poseu-les en posició horitzontal i feu plecs com si fos una acordió, no passa res si són irregulars, enrotlleu sobre si mateixa per fer un espiral. Col·loqueu-la al mig del motlle. Feu el mateix procediment amb la resta posant-les al voltant fins omplir el motlle.

Fiqueu-ho al forn a 180º C durant 25 minuts.

Mentrestant prepareu la crema: en un cassó poseu la llet, la nata, el sucre blanc, el sobre de vainilla, la canyella i la pell de la llimona. Escalfeu fins que arrenqui el bull i reserveu. En un bol bateu els ous amb els 100 gr de sucre llustre i afegir-ho a la barreja de la llet. Remeneu-ho bé.

Traieu el motlle del forn i aboqueu la crema pel damunt i torneu a introduir-lo al forn durant 20 minuts més a 180º C.  Deixeu refredar i empolvoreu amb canyella en pols al gust i sucre llustre.

NOTA: Jo en aquest cas he empolvorat amb cacau en pols, sucre llustre, gerds assecats i crocant. Es poden fer les barreges al gust. També queda molt bo amb xocolata. 

dissabte, 7 de desembre de 2013

PASTÍS DE PATATA I CARN

















Ingredients:
1 quilo de patates 
1 cullerada de mantega 
200 g de carn picada de vedella 
200 g de carn picada de porc 
1 ceba

1 ou
125 g de salsa de tomàquet 

1 raig de conyac
Formatge per gratinar
Oli d'oliva
Sal i pebre



Bulliu en abundant aigua i sal, les patates amb pell. Deixeu refredar, peleu, aixafeu amb una forquilla o bé les passeu pel passapuré afegint la mantega i el rovell de l'ou, barregeu i reserveu.


En una paella salpebreu i sofregiu la carn, quan comenci a daurar-se afegiu la ceba i deixeu-la fins que estigui ben enrossida, tireu un bon raig de conyac i deixeu que redueixi, afegiu el tomàquet i coeu-lo durant uns 10 minuts aproximadament. Rectifiqueu de sal i reserveu.

Per muntar aquest pastís el podeu posar en una safata que pugui anar al forn, o bé en un motlle desmuntable.
Primer de tot, escalfeu el forn a 200ºC, i poseu una capa de patata, a continuació una de carn, i una de patata, finalment afegiu la clara de l'ou a punt de neu estenent-la pel damunt amb l'ajuda d'una pala i per sobre  el formatge ratllat i una mica de mantega. Gratineu, demotlleu i serviu.

NOTA: També queda molt bo, si feu una beixamel, la tireu pel damunt del pastís i gratineu amb formatge ratllat.