dissabte, 21 de juliol de 2012

COCA DE IOGURT




Ingredients:1 iogurt natural
3 gots de iogurt de farina
1 sobre de llevat
2 gots de iogurt de sucre
1 got de iogurt d'oli
3 ous
2 cullerades de suc i pell de llimona ratllada

Enceneu el forn a 180è, perquè es vagi escalfant.

En un bol poseu els rovells dels ous, i afegeiu-hi el iogurt, batreu fins que quedi tot ben barrejat. Afegiu els dos gots de sucre, i els tres de farina a través d'un colador, sobre la farina poseu el llevat, el suc i la pell de la llimona ratllada, i el got d'oli. Barregeu amb compte.

Monteu les clares a punt de neu fort i afegiu-les a la barreja, reserveu una mica per posar per la part de sobre. Unteu el motlle amb una mica de mantega i empolvoreu amb farina, perquè el pa de pessic no es pegui al motlle.

Aboqueu la barreja i finalment per damunt esteneu la mica de clara muntada que hem reservat i tireu per damunt sucre.

Poseu al forn i deixeu-lo coure uns 30 minuts 180ºC.

PASTÍS DE SARA














Ingredients:
Pa de pessic (aquí teniu l'enllaç de la recepta)
500 grs de mantega
475 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) 
250 grs d'ametlla laminada i torrada
250 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) per embadurnar el pa de pessic.
Sucre glas


Primerament feu el pa de pessic el dia abans, ja que és  millor que estigui reposat. Si el fiqueu al cogelador molt millor, així el podreu manipular millor alhora de tallar-lo.

Feu la mantega barrejada poc a poc amb els 475 grs d'almívar, fins que us quedi el punt de pomada.

Talleu en dos parts el pa de pessic, embadorneu cada part amb l'almìvar i a continuació ompliu amb la mantega a punt pomada la primera capa de pa de pessic, poseu al damunt l'altra capa de pa de pessic i torneu a omplir amb la mantega, així successivament fins acabar amb l'últim tall de pa.

Comenceu a posar la mantega primerament pels costats, amb l'ajuda d'una paleta, un cop tingueu ben untat els costats, procediu a untar la part del damunt, procurant que us quedi ben llisa i igualada.

Agafeu un bol ample i poseu les ametlles laminades, amb molta cura agafeu el pastís amb una ma, inclineu-lo una mica damunt del bol i amb l'altra ma poseu ametlles per la part de sobre,  i fiqueu les ametlles que us admeti. Seguidament aneu fent els laterals fins que ho tingueu ben cobert.

Espolvoreu la part superior amb sucre glas.

dilluns, 16 de juliol de 2012

BACALLÀ AMB SAMFAINA














Ingredients (4 persones):
8 talls de bacallà no gaire grossos
2 cebes 
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
2 tomàquets ben madurs
1 albergínia
1 gra d'all 
1 fulla de llores
Brandy

Dessaleu el bacallà uns dies abans. Per això caldrà posar-lo en aigua abundant i amb la pell cap amunt. Cal canviar l'aigua un parell de cops.

Talleu a daus l'albergínia, el carbassó, els pebrots verd i vermell. A part talleu a daus la ceba i a part els tomàquets.

En una cassola, fregiu el bacallà prèviament enfarinat i reserveu-lo.

A la mateixa cassola i, amb el mateix oli, fregiu la ceba tallada. Quan comenci a transparentar, hi afegiu  els pebrots, el carbassó, l'albergínia, l'all talladet ben petit i la fulla de llorer.

Doneu-li unes voltes, i tot seguit afegiu el tomàquet i un polsim de sucre. Salpebreu-lo. 

Passat uns 10 minuts aproximadament, ruixeu amb una mica de brandy, deixeu reduir i quan l'alcohol s'hagi evaporat, baixeu el foc al mínim i deixeu que es cogui tapat.

Si us queda molt sec, cal que afegiu una mica d'aigua.  Hem de vigilar que les verdures no es coguin massa, no volem una pasta, volem que les verdures es vegin i es puguin individualitzar fàcilment.

En un plat poseu una base de samfaina i el bacallà pel damunt.

Nota: Hi ha l'opció de barrejar el bacallà amb la samfaina.

diumenge, 15 de juliol de 2012

PA DE PESSIC















Mesures exactes:
Les mesures que heu d’utilitzar sempre per tal de que us quedi un pa de pessic perfecte són: 1 ou de 60 gr., per cada 30 grams de farina i 30 de sucre.


Utilitzeu aquestes mides segons els motlles:

20/22 cm utilitzeu 4/5 ous

24 cm utilitzeu 6 ous

26 cm utilitzeu 7 ous
28 cm utilitzeu 8 ous
30 cm utilitzeu 10 ous



Podeu substituir els 30 grams de farina per 30 grams de cacao en pols per si voleu fer un pa de pessic de xocolata, si ho voleu fer amb més cacao sempre utilitzeu el T.P.T.(tant per tant).



Ingredients:

Per un motlle de 24 cm

6 ous

180 gr. farina

155 gr. sucre

3 sobres de sucre de vainilla (els 3 sobres fan 25 gr. els quals sumats als 155 gr. de sucre fan els 180 gr.)

Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb els dos sucres fins que es dobli el seu volum. 

Afegiu la farina tamitzada, i barregeu-ho bé fins que no quedi cap grumoll.

Munteu les clares a punt de neu fort i afegiu-les suaument a la massa, amb moviments envolvents.



Preescalfeu el forn a 180 graus.


Aboqueu la massa en el motlle prèviament untat amb mantega i farina perquè no s’enganxi i coueu-ho 30 minuts a 180º. 

NOTA: Aquest pa de pessic us servirà també com a base de molts pastissos (sara, xocolata, etc..)

dissabte, 14 de juliol de 2012

BRAÇ DE PATATA














Ingredients:
Patates (4/5 patates grossetes) 
3/4 fulles d'enciam
1 Tomàquet d'amanir maduret i grosset
20 Olives farcides

3 Llaunes de tonyina petites
2 ous duurs
Maionesa (millo caser)
Sal, pebre

Mantega i un bon raig de llet


Poseu a bullir les patates, tallades a daus i amb un polssim de sal durant una mitja hora.

Talleu les olives a troços petits i les barregeu amb la tonyina, un ou duur picat i una part de la maionesa.


Quant tingueu les patates bullides, les escorregueu, hi afegiu la mantega un bon raig de llet, salpebreu i les trinxeu fins a aconsseguir un puré ben fi.



Esteneu un drap de cuina de cotó a sobre el marbre, i esteneu damunt del drap una capa de puré de patata (el puré ha d'estar calent), d'aproximadament un dit de gruix, seguidament hi posseu una capa del farcit  per tota la superficie (deixant un marge per tot el voltant).


A continuació, amb molt de compte cargoleu amb l'ajuda del drap i feu el braç.


Passeu-lo amb molt de cura en una safata, i ho adorneu posant una capa de maionesa per sobre,  l'altre ou,el tomàquet tallat i l'enciam pel voltant.


Deixeu-lo  refredar i ja ho podeu servir. És un plat refrescant i sa per a tota la familia. 


NOTA: El podeu guarnir de diferents  maneres, amb pebrot vermell, amb palets de cranc, etc..

dissabte, 7 de juliol de 2012

ESCALIVADA TÈBIA AMB FORMATGE DE CABRA














Ingredients:
Pebrots vermells
Albergínies
Cebes
Oli
Sal, pebre
Rajolí de vinagre
Formatge de cabra


Precalanteu el forn a una temperatura d'uns 220º C aprox. Un cop calent, hi afegiu els pebrots, les albergínies i la ceba. Al cap d'una estona, quan la pell de les verdures comenci està negre, els hi doneu la volta i la volta i repetiu el procés fins que tota (o la gran majoria) de la pell de la verdura estigui negra.


Quan retireu la verdura, emboliqueu-la en paper de diari durant uns 5 mins. Després peleu la verdura, extraieu les llavors.

Talleu els pebrots, les albergínies i les cebes a tires i col·loqueu-ho tot en una safata  i  recobriu la safata d'oli. Salpebreu-ho al gust i afegiu-hi un rajolinet de vinagre.

Munteu el plat amb l'escalivada, poseu un tall de formatge de cabra pel damunt i fiqueu-lo uns segons al microones.

diumenge, 1 de juliol de 2012

SORBET DE MENTA AL CAVA















Ingredients:
Menta
Aigua
Sucre
Clara d'ou a punt de neu
Cava

Un refrescant postre, per desprès d'un apat abundant.

És molt fàcil, feu un almíbar amb aigua i sucre a parts iguals, deixeu-lo bullir fins que el sucre es dissolgui, llavors feu una infusió amb la menta durant uns minuts, deixeu-la refredar i un cop freda afegir-hi el cava i una clara a punt de neu.