divendres, 29 de març de 2013

MONA DE PASQUA DE XOCOLATA














Ingredients:
Pa de pessic (aquí teniu l'enllaç de la recepta)
150 grs d'ametlla laminada i torrada
250 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) per embadurnar el pa de pessic.
Cacau en pols
500 grs de nata muntada amb sucre
Confitura de gerd
250 grs de xocolata per cobertura
125 grs de mantega

Primerament feu el pa de pessic el dia abans, ja que és  millor que estigui reposat. Si el fiqueu a la nevera molt millor, així el podreu manipular millor alhora de tallar-lo, ja que amb el fred es compactarà.

Talleu en dos parts el pa de pessic, embadorneu cada part amb l'almívar i a continuació ompliu la primera part amb una capa de confitura de gerds, i per sobre de la confitura, poseu una capa de nata muntada. A continuació poseu l'altra rodanxa de pa de pessic, poseu-li una capa de nata i espolvoreu-la amb cacau en pols, tapeu amb l'última rodanxa de pa de pessic.

Desfeu la cobertura de xocolata al bany maria. Quan la cobertura de xocolata estigui desfeta, poseu-hi la mantega i aneu-ho remenant fins que es fongui. I un cop tingueu la cobertura a punt, feu-la servir per cobrir el pa de pessic, que haureu de deixar refredar una estona.

Unteu amb nata muntada el costats amb l'ajuda d'una paleta i cobriu amb les ametlles laminades.

NOTA: Adorneu amb alguna peça de xocolata, uns pollets i unes plumes.

dijous, 21 de març de 2013

PASTA DE FULL AMB CABELL D'ÀNGEL














Ingredients:
2 rotlles de massa de pasta de full
450 grs de dolç de cabell d'àngel
90 grs d'ametlla granulada

Estireu les làmines de pasta de full, poseu una sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper de forn. Amb una forquilla punxeu el fons per tal que la massa no pugi i poseu una capa de cabell d'àngel. 

Poseu per damunt l'altra làmina de pasta, si teniu el rodet per fer l'enreixat, passeu-lo pel damunt. Pinteu amb ou els costats del pastís i també l'enreixat, tireu l'ametlla granulada pel damunt i poseu al forn durant uns 15 minuts.

dimecres, 20 de març de 2013

CABELL D'ÀNGEL














Ingredients:
1 Carbassa de cabell d’àngel
1 Pell de llimona
1 Branqueta de canyella
Sucre

Agafeu la carbassa i la talleu-la a trossos.Poseu-la a bullir amb aigua sola i quan la pell sigui una mica tova, l’escorreu bé. Amb l’ajuda d’una cullera retirareu la pell i les llavors. Peseu la polpa i per cada quilo de polpa hi posarem 500 gr de sucre. Afegiu la pell de llimona i la branqueta de canyella. Poseu-lo al foc fort al principi perquè deixi anar l'aigua que té la carbassa i aneu-lo remenant. Baixeu el foc i deixeu que es vagi confitant sense que us agafi gaire color.

Ja veureu que la carbassa es va desfilant fent el típic cabell d’àngel. Quan s’hagi begut bé l’aigua i la carbassa sigui transparent ja la tindreu llesta per fer servir. Podeu congelar-lo o fer-ne conserva.

Nota: La millor temporada per fer cabell d’àngel és a la primavera, ja que les carbasses ja hauran perdut una mica d’humitat i es pelaran molt més fàcilment. La quantitat de sucre que hi posareu la podeu variar una mica, depenent de si us agrada més dolç el cabell d’àngel o menys.

GANACHE DE XOCOLATA














Ingredients:
200 gr de nata per muntar
200 gr de xocolata negra per a postres

Escalfeu en una olla la nata, i abans que trenqui a bullir retireu-la del foc, afegiu la xocolata trossejada, i deixeu reposar uns 5 minuts, perquè la calor de la nata vagi fonent la xocolata i la pugueu barrejar  millor. Removeu fins que se us formi  una crema de xocolata.

Fiqueu-la la nevera  perquè es refredi, millor si ho feu d'un dia per a un altre.

Un cop ben freda, traieu-la de la nevera i munteu-la com si fos nata.

NOTA:
És un farciment molt usat per a pastissos *fondant, i súper fàcil, d'un sabor intens a xocolata, els amants de la xocolata no la canvien per res.

diumenge, 3 de març de 2013

PA PIZZA














Ingredients:
Llesques de pa (preferiblement de pagès) i si són del Forn d'en Jordi de Martinet molt millor, aquí teniu la seva pàgina: http://forndenjordi.com/.
Salsa de tomàquet
Formatges, mozarel·la, roquefort, etc.
Orenga
Sal
Oli
Bacon


Poseu les llesques en una safata per anar al forn, embadorneu les llesques de pa amb el tomàquet, espolvoreu amb l'orenga i saleu una mica.  A continuació poseu el formatge damunt del tomàquet, (podeu fer les barreges de formartge que volgueu), jo en aquest, li he posat una mica de roquefort.

Per últim, afegiu el bacon, tireu pel damunt una mica d'oli i fiqueu al forn un 10 minuts aproximadament, depenent del vostre gust, si ho voleu més torrat o mes cru).

NOTA: Aquesta recepta, és ideal per aprofitar restes de pa, formatge, embotits, etc... podeu fer tantes varietats com vulgueu.